Verdens kraftigste motorsport

Med nytt messeområde, ble det endelig anledning for en skikkelig oppvisning i traktorpulling, som betegnes som verdens kraftigste motorsport.

Denne gang kan Agrisjå varte med rå kraft, svart eksos og grom motorlyd i skjønn forening. Det skjer nå de store traktorene slipper til på Arenaen. Da blir oppvisning og uformell konkurranse om å ha den sterkeste traktoren, og her er det utallige hestekrefter som slippes løs. Det hele i regi av Trøndelag Traktorpullerklubb.

Traktorpulling er en motorsport der traktorførere konkurrerer i å trekke ei belastningsvogn lengst mulig med standard serieproduserte traktorer eller spesielt ombygde traktorer. Belastningsvogna gir gradvis økende motstand langs en bane. Vinneren i konkurransen er den som trekker vogna lengst. Trekkmotstanden økes, og distansen blir oppmålt når traktoren ikke er i stand til å flytte lasten videre. Banen er 100 meter lang, og om en traktor klarer å trekke belastningsvogna helt i mål har føreren oppnådd full pull og er i utgangspunktet en vinner. Oppnår flere full pull, vil det arrangeres omkjøring med tyngre last, også kalt pulloff.

Fredag kl 18.00
Lørdag kl 10.00
Søndag kl 10.00